2022 Si Tard 125 jaar

Ervaren dirigent Hennie Ramaekers aan de slag bij koor Si-Tard

40pctHennieHet Sittardse mannenkoor Si-Tard heeft sinds kort een nieuwe dirigent. Hennie Ramaekers is een bekende naam in de muziekwereld met een grote staat van dienst. Die kan Si-Tard goed gebruiken in de opmaat naar het kerstconcert in de grote kerk op of rond 18 december, en het jubileumconcert ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan in de het Toon Hermans Theater op 6 mei.
De 76-jarige Maastrichtenaar kent het klappen van de zweep. Hij is al ruim een halve eeuw actief als dirigent en muziekdocent. Hij gaf eerder onder meer leiding aan de Mastreechter Staar, Groot Mannenkoor Zwolle, harmonieorkesten van Maastricht, Eijsden, Thorn, Tilburg en Glanerbrug. Daarnaast stond hij voor koren in Roermond en Reuver. Behalve muziekdocent is Ramaekers ook muzikaal adviseur van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV) en de Limburgse afdeling van die organisatie.

Ramaekers volgt als dirigent van Si-Tard Math Dirks op, die het koor de afgelopen drie jaar heeft geleid. Dirks kon zijn taken bij andere koren, waaronder het fusiekoor van La Bonne Espérance en de Brabantzangers in Eindhoven, niet meer combineren met het dirigeren van Si-Tard.

website Hennie Ramaekers

© 2017 Sittards Mannenkoor Si-Tard

E-mail naar webmaster sturen.