2022 Si Tard 125 jaar

Jules Luesink aan de slag bij Si-Tard

Jules Luesink (47) is 24 mei enthousiast van start gegaan gestart als vervangend dirigent van Si-Tard. Hij wil graag werken aan verbetering van de koorklank en blijft in elk geval tot de zomerstop. Daarnaast zal hij de tien nieuwe zangers helpen hun plek te vinden binnen het koor.
Luesink komt uit een muzikaal gezin en kreeg met zeven jaar zijn eerste pianolessen. Na de middelbare school aan het Eijkhagen College volgde hij het conservatorium in Amsterdam, waar hij schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone studeerde. Hij behaalde zijn diploma in 2000. Sindsdien werkt hij als muziekdocent aan het Grotiuscollege in Heerlen. Daarnaast dirigeerde hij onder meer het Brunssums Mannenkoor, Mannenzangvereniging St. Caecilia Gulpen, het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en mannenkoor St. Caecilia in Sweikhuizen. Verder werkte hij met het Blazerskwintet van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Jong Nederlands Blazers Ensemble, en het ensemble van Guido Dieteren en Wendy Kockelkoren.
Vanaf 2010 staat hij voor het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph en sinds 2019 dirigeert hij mannenkoor Lambardi uit Helmond.
Als dirigent zoekt Luesink vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen door op een verrassende manier te programmeren.

Informatie is te vinden op www.obakom.eu/dirigent

Disclaimer/vrijwaringsclausule                    © 2023 Sittards Mannenkoor Si-Tard           E-mail naar webmaster sturen.